Är mitt matbeteende en ätstörning

Publicerad 2019-05-18 20:52 Krönikör Fia

Jag var tvungen och läsa igen, "Du kan ha hetsätningsstörning om du ofta och återkommande äter utan att kunna kontrollera dig, och får i dig stora mängder mat på kort tid. Efteråt upplever du skuldkänslor och skamkänslor." Läs mer

Nu vet jag, min sjukdom heter obesitas.

Publicerad 2019-05-18 20:25

Nu vet jag, jag har en sjukdom som heter obesitas Efter att i över 40 år levt med skammen att varför lyckas inte jag? Varför kan jag bara inte sluta äta! Idag vet jag, jag har en sjukdom som heter obesitas och jag föddes med den. Läs mer

När orken tog slut...

Publicerad 2019-05-18 20:19 Krönikör Jenny Vinglid

Idag för tre år sedan hade jag ett av mitt livs jobbigaste jobbsamtal. Under en tid hade jag i min roll som generalsekreterare stöttat och krigat för en familj vars barn levde med sjukligt svår obesitas. Denna 15 åring levde med obesitas i princip hela sitt liv, vad vi brukar säga, generna valde att landa i hens kropp. Läs mer

Operationen skulle bli den sista puzzelbiten

Publicerad 2019-04-24 12:29

Efter många år med ett dåligt förhållande med misshandel och psykisk nedbrytning stod jag fri men vem var jag? Kroppen skrek av värk, magen var sedan länge förstörd och sömn fanns inte. Det var bara pannan i kaklet som gällde för att överleva varje minut. Läs mer