Viktigt ideellt uppdrag - bli kassör i Obesitas Sveriges styrelse!

Publicerad 2024-06-18

Är du duktig på siffror och ekonomi och vill göra en meningsfull insats? Obesitas Sverige söker nu en engagerad och ansvarsfull person som bli kassör i vår styrelse.

Om uppdraget:

Som kassör har du en central roll i vår verksamhet. Din huvudsakliga uppgift är att stämma av förbundets ekonomi. Det löpande ekonomiska arbetet med betalningar och bokföring görs av en ekonomiassistent och vår bokföringsfirma. 

I din roll ingår att regelbundet rapportera förbundets ekonomiska situation till styrelsen. Du kommer även att samarbeta med vår generalsekreterare för att säkerställa att förbundets bidragsansökningar till myndigheter lämnas in på korrekt sätt.

Vad vi söker:

Vi söker dig som har kunskaper inom ekonomi och redovisning, och ett öga för detaljer och ordning. Du tycker också det är viktigt med allas rätt till en jämlik och evidensbaserad vård och ett gott bemötande.

Förmåner:

Som en del i styrelsen blir du en viktig kugge i vårt ideella arbete. Du kommer att ha möjlighet att påverka och forma vår verksamhet, samtidigt som du själv får möjlighet att utvecklas. Du får också nätverka och skapa meningsfulla relationer inom vår patientorganisation och i vårt breda kontaktnät med andra föreningar. 

Observera att det är ett ideellt uppdrag och att det inte utgår någon ekonomisk ersättning. Däremot ersätts du för eventuella resor kopplade till ditt uppdrag.

Så här ansöker du:

Berätta kort om dig själv, dina erfarenhet inom ekonomi och redovisning, och varför du är intresserad av uppdraget. Rekryteringen sker löpande. Skicka din ansökan till info@hobs.se senast den 10 augusti.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan och att få välkomna en ny kassör till vår styrelse!